1. Βοηθά στη θεραπεία εγκαυμάτων
Ένα από τα οφέλη για την υγεία του καθαρού gel aloe vera είναι η θεραπεία εγκαυμάτων πρώτου και δεύτερου βαθμού. Σε μια συστηματική ανασκόπηση τεσσάρων μελετών, οι συμμετέχοντες που έλαβαν τη φυτική θεραπεία μείωσαν τον χρόνο επούλωσης των πληγών τους κατά περίπου εννέα ημέρες σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

Κάνει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το μέλι Manuka ή το λάδι τριαντάφυλλου σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τα καταλάβετε. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό.

Όταν έχετε εγκαύματα, το δέρμα σας μπορεί να φαγούρα και να στεγνώσει καθώς επουλώνεται. Η Αλόη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματός σας.

Μειώνει επίσης τον κίνδυνο λοιμώξεων, οι οποίοι είναι συχνές μεταξύ εκείνων με πληγές και εγκαύματα.

Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε τυχόν εγκαύματα στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλιακού εγκαύματος, σκεφτείτε να εφαρμόσετε τζελ αλόης βέρα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μια αλοιφή που την έχει ως δραστικό συστατικό της.

2. Η Αλόη Βέρα ενυδατώνει το δέρμα
Ψάχνετε για μια φυσική ενυδατική κρέμα προσώπου; Αυτό που ψάχνετε είναι ίσως ένα φυτό αλόης βέρα.

Αυτό το σαρκώδες παχύφυτο είναι μια υπέροχη ενυδατική κρέμα που αφήνει το δέρμα σας ενυδατωμένο. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να λειτουργήσει ως υγραντικό.

Τα υγραντικά λειτουργούν διαφορετικά από ένα μαλακτικό, το οποίο υπάρχει σε πολλές φυσικές κρέμες προσώπου. Το πρώτο διατηρεί την υγρασία του δέρματος αντί να το προσθέτει.

Φανταστείτε με αυτόν τον τρόπο: η αλόη δημιουργεί ένα φράγμα ή μια ασπίδα για να αποτρέψει το δέρμα σας να στεγνώσει. Κατά τη διαδικασία, αποφεύγει φαγούρα, νιφάδες, κόκκινο και ξηρό δέρμα.

Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αλόη ως ενυδατική κρέμα, μπορείτε να την εφαρμόσετε απευθείας στο πρόσωπό σας. Τείνει να λειτουργεί σε όλους τους τύπους δέρματος.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φυσική ενυδατική κρέμα προσώπου που σας προσφέρει περισσότερα από τα οφέλη του παχύφυτου.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα περιποίησης του δέρματος που περιέχουν μωβ τσάι. Αυτό το συστατικό είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνη, έναν τύπο πολυφαινόλης που δίνει στο εκχύλισμα τσαγιού το χρώμα του.

Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να θρέψουν το δέρμα σας δίνοντάς του τη βιταμίνη που χρειάζεται. Ένα καθαριστικό με καθαρό τζελ αλόης και μωβ τσάι σας δίνει όχι μόνο ενυδατωμένο αλλά και υγιές δέρμα.

3. Αντιμετωπίζει την ακμή και άλλες παθήσεις του δέρματος
Νέα λυπημένη γυναίκα που συμπιέζει την ακμή κοιτάζοντας τον καθρέφτη στο μπάνιο | Οφέλη του Pure Gel Αλόης Βέρα στο πρόσωπο, το δέρμα και τα μαλλιά
Μια γυναίκα κοιτάζει το δέρμα της στον καθρέφτη.
Το καθαρό τζελ αλόης βέρα είναι επίσης ευεργετικό για άτομα των οποίων το δέρμα είναι επιρρεπές στην ακμή. Εκτός από την ενυδάτωση του δέρματος, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανύψωση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να ελαφρύνει την εμφάνιση των ουλών και να δώσει στο πρόσωπο και το δέρμα σας μια νέα ευκαιρία για τη ζωή. Αποτρέπει επίσης τη συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης που φράζει τους πόρους και καθιστά το δέρμα σας έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να συνδυάσετε το τζελ με διαφορετικούς τύπους λαδιών για να δημιουργήσετε το δικό σας απολεπιστικό. Μερικές από τις καλές επιλογές είναι το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το γλυκό αμυγδαλέλαιο και το έλαιο jojoba.

Το έλαιο κάνναβης μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος (το λάδι του ίδιου του σώματος), ενώ το έλαιο αβοκάντο έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ίσως αναρωτιέστε, πώς μπορούν αυτά τα έλαια να βοηθήσουν την ακμή σας; Δεν αφήνουν το δέρμα σας λιπαρό;

Δεν το κάνουν. Αντ ‘αυτού, όπως η αλόη, μπορούν να βελτιώσουν την υγρασία του δέρματος καθώς η ξηρότητα διεγείρει μόνο το σώμα σας για να παράγει περισσότερο λάδι.

Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν επίσης το καθαρό τζελ αλόης βέρα ευεργετικό για άτομα με άλλα δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα και ψωρίαση.

Τι είναι η ψωρίαση; Είναι μια κατάσταση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση λεπίδων, φολιδωτών κηλίδων του δέρματος.

4. Είναι υπέροχο για τα μάτια
Δεν είναι μόνο το αγγούρι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πρησμάτων και των μαύρων κύκλων των ματιών. Η αλόη βέρα μπορεί επίσης να κάνει το ίδιο.

Το παχύφυτο περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην προστασία των ματιών από βλάβες λόγω των ελεύθερων ριζών. Μπορεί επίσης να αυξήσει την ενυδάτωση γύρω από την περιοχή των ματιών.

Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της αλόης και της βιταμίνης Ε για τα μάτια, χρησιμοποιήστε το φυτό ως φυσικό αφαίρεση μακιγιάζ. Κάντε μια κρέμα ματιών εμπλουτισμένη με αλόη μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας.

5. Το καθαρό Gel Aloe Vera έχει ορισμένες ιδιότητες κατά της γήρανσης
Θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα με νεότερη εμφάνιση όσο μπορείτε; Δεν είναι μόνο η διατροφή και η άσκηση που μπορούν να το κάνουν.

Η αλόη βέρα είναι ένα δημοφιλές συστατικό για αντιγηραντικά προϊόντα, επειδή προσφέρει πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Περιέχει βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικό συστατικό στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια δομική πρωτεΐνη που βοηθά στην πρόληψη χαλάρωσης και στο σχηματισμό ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Μπορεί να λειτουργήσει με υαλουρονικό οξύ για να διατηρήσει την υγρασία του δέρματος και να μειώσει την ορατότητα των σημείων γήρανσης στο πρόσωπό σας.

Η αλόη μπορεί επίσης να βοηθήσει όταν θέλετε ακόμη και τον τόνο του δέρματός σας ή να μειώσετε την πιθανότητα σκοτεινών κηλίδων. Μπορεί να αντισταθμίσει τα αποτελέσματα των ακτίνων UV στο δέρμα σας, συμπεριλαμβανομένης της φωτογήρανσης.

6. Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών
Μια γυναίκα κουνώντας τα μακριά καστανά μαλλιά της | Οφέλη του Pure Gel Αλόης Βέρα στο πρόσωπο, το δέρμα και τα μαλλιά
Τα μαλλιά μιας γυναίκας πνέουν στον άνεμο
Εκτός από τη φροντίδα του δέρματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυτό αλόης βέρα για τα μαλλιά. Το τζελ μπορεί να λειτουργήσει σαν το αιθέριο έλαιο λεβάντας για τον έλεγχο του σμηγματορροϊκού

7. Φροντίζει το σώμα σας προς τα έξω
Η ομορφιά δεν πρέπει ποτέ να είναι μόνο βαθιά στο δέρμα. Ίσως αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης καθαρού τζελ αλόης βέρα: μπορείτε να φροντίσετε το δέρμα σας από έξω.

Αυτό το παχύφυτο βοηθά στην εξισορρόπηση των βακτηρίων στο έντερο (ή στο λεπτό έντερο). Η διατήρηση ενός υγιούς μικροβίου μπορεί να μειώσει τους κινδύνους της χρόνιας φλεγμονής που μπορεί να επηρεάσει το δέρμα.

Η σωστή φροντίδα της χλωρίδας του εντέρου μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι μπορείτε να καταπολεμήσετε καλύτερα τα βακτήρια και τους μύκητες που οδηγούν σε διαφορετικές παθήσεις του δέρματος.

Όταν πρόκειται για τη χρήση ενυδατικής κρέμας για άνδρες και γυναίκες, γιατί να τακτοποιήσετε τα άτομα με parabens και άλλες σκληρές χημικές ουσίες; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα θαύματα της φύσης όπως το καθαρό τζελ αλόης βέρα.

Αυτά τα φυσικά ή οργανικά συστατικά μπορούν να φροντίσουν το δέρμα σας με περισσότερους τρόπους από έναν.