Φημολογείται πως η ιστορία της ελιάς στην Κρήτη είναι μακραίωνη.

Ξεκινάει ήδη από τη νεολιθική εποχή, συνεχίζει κατά την 3η και 2η χιλιετία π.Χ με την έναρξη της καλλιέργειας και της συστηματικής της εκμετάλλευσης, αντίστοιχα.

Οι Μινωίτες, μάλιστα, είχαν την ελιά σε ιδιαίτερη εκτίμηση, γι’ αυτό και το ελαιόλαδο αποτέλεσε σημαντικό προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης και πιθανότατα παράγοντα οικονομικής άνθισης της περιοχής.

Σήμερα, η ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν σήμα κατατεθέν της κρητικής γης, με δέντρα 3.000-5.000 ετών να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Επίλεξε Olea Savon, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιόλαδο, ικανή να προσφέρει 100% φυσική περιποίηση. Γιατί, η πρόθεση κάνει τη διαφορά!

 

Αγνό παρθένο ελαιόλαδο

100%

αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Ευεργετικό για το δέρμα

Προσφέρει βαθύ καθαρισμό

Χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες, προσφέρει βαθύ καθαρισμό και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα. Αντιθέτως, της προσφέρει βαθιά θρέψη.

Έχει αντιγηραντική δράση

Πλούσιο σε πολυφαινόλες και ελαϊκό οξύ, βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος, μειώνοντας τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες.

Χαρίζει υγεία και λάμψη

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην αποκατάσταση της βλάβης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, συντελεί στην επούλωση του δέρματος και στην ανακούφιση από τα δερματικά εξανθήματα.

Περιορίζει την ακμή

Είναι ιδανικό για ευαίσθητα δέρματα, καθώς δεν κλείνει τους πόρους, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ακμής και στην ανακούφιση από δερματικές παθήσεις.

Η νέα σειρά καλλυντικής περιποίησης με ελαιόλαδο, Olea Savon, εγγυάται τον φυσικό καθαρισμό της επιδερμίδας σας και παράλληλα την υγεία και την ομορφιά σας. Γνωρίστε τα προϊόντα της, με την πρώτη ευκαιρία, και επωφεληθείτε των χαρισμάτων τους!