Η γνώση της θετικής επίδρασης του πλυσίματος χεριών στη ζωή και την οικογένειά σας γενικά είναι ένας καλός παράγοντας παρακίνησης για να συμβαδίσετε με τις καλές συνήθειες υγιεινής. Παρακάτω είναι τα πιο σημαντικά οφέλη του πλυσίματος χεριών που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Δημιουργία ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος για το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς
Η φύση πολλών ειδών ιατρικών διαδικασιών είναι πολύ λεπτή. Συνήθως ασχολείται με τα εκτεθειμένα εσωτερικά όργανα ή τη μεταφορά φαρμάκων στο σώμα. Έτσι, σε αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, το πλύσιμο των χεριών πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη επειδή τα επιβλαβή βακτήρια μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σώμα μας για να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη.

Οι καλές ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν τις βασικές εγκαταστάσεις για εύκολη πρόσβαση στο πλύσιμο των χεριών. Αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται τακτικά από τους γιατρούς, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

Επιπλέον, αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι απολύτως υγιεινές και οι σαπουνόνεροι, τα απολυμαντικά και άλλα είδη πρέπει να αναπληρώνονται τακτικά. Επίσης, ειδικές μονάδες διάθεσης απορριμμάτων πρέπει να βρίσκονται στο μπάνιο.

Οι προσπάθειες για τη δημιουργία ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος περιλαμβάνουν επίσης έναν πιο λεπτομερή και πιο λεπτομερή καθαρισμό χεριών από ό, τι αναμένεται από άλλους υπαλλήλους. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος προετοιμασίας του ιατρικού προσωπικού για τις χειρουργικές επεμβάσεις και τις επεμβάσεις και απαιτεί πολύ σαπούνι υψηλής ποιότητας.

2. Πρόληψη διάρροιας και δυσάρεστων εντερικών παθήσεων
Η επαφή με τα κόπρανα που είναι φορτωμένα με τα αιτιολογικά βακτήρια μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και εντερικές παθήσεις. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών θα απομακρύνει αυτήν την κόπρανα και τα βακτήρια από τα χέρια μας ακόμη και όταν τα έχουμε επικοινωνήσει με άλλα άτομα ή αντικείμενα.

Εάν αυτή η μόλυνση συμβαίνει ξανά και ξανά, είναι πιθανό οι υπάλληλοί σας να αναπτύξουν χρόνια προβλήματα με τα εντερικά βακτήρια. Τα νέα βακτήρια που ένα άτομο εισάγει στο εντερικό τους σύστημα με βρώμικα χέρια καταστρέφει την ισορροπία που είναι δύσκολο να αποκατασταθεί. Αυτό ονομάζεται SIBO – Μικρή βακτηριακή υπερανάπτυξη του εντέρου.

Ενώ υπάρχουν πολλές θεραπείες τέτοιων ασθενειών, είναι πολύ πεισματάρης και αποτρέπονται καλύτερα. Ξέρετε τι περιλαμβάνει η πρόληψη; Φυσικά – τακτικό και επιμελές πλύσιμο χεριών.

3. Αποφυγή κοινών οφθαλμικών λοιμώξεων
Οι λοιμώξεις των ματιών προκαλούνται συνήθως από τα βακτήρια που εισέρχονται στα μάτια από τα χέρια μας. Θα ήταν υπέροχο αν δεν μπορούσατε να αγγίξετε τα μάτια σας με τα γυμνά χέρια σας. Ωστόσο, συμβαίνει συνήθως ακούσια.

Επομένως, είναι καλύτερο να το χειριστείτε με άλλο τρόπο. Ελέγξτε ό, τι μπορείτε – πλύνετε τα χέρια σας. Το να κρατάτε τα χέρια καθαρά με τακτικό πλύσιμο θα αποτρέψει τις κοινές λοιμώξεις.

Ωστόσο, οι κοινές οφθαλμικές λοιμώξεις που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της άμεσης επαφής με διαφορετικά μικρόβια είναι:

Επιπεφυκίτιδα
Κερατίτιδα
Στυ
Βλεφαρίτιδα

Όλες αυτές οι λοιμώξεις ξεκινούν με παρόμοια συμπτώματα: ερυθρότητα του ματιού, ήπιος πόνος, αίσθηση κνησμού, θολή όραση και παρόμοια. Και πάλι, ενώ αυτά τα ζητήματα δεν είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν, η πρόληψη είναι μια πολύ σοφότερη πορεία δράσης. Δεν πρέπει ποτέ να αγγίζετε τα μάτια σας με άπλυτα χέρια και το πλύσιμο των χεριών σας πρέπει να είναι προσεκτικό.

Ακολουθούν δωρεάν αφίσες πλυσίματος χεριών που μπορείτε να κατεβάσετε και να δημοσιεύσετε στο μπάνιο σας για να υπενθυμίζετε συνεχώς στους υπαλλήλους σας να εξασκούν καλή υγιεινή χεριών στο χώρο εργασίας.

Μην τους αφήσετε να χωρίσουν και να κατακτήσουν

4. Απόφραξη λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος
Με τον ίδιο τρόπο, τα μικρόβια που προκαλούν αυτές τις λοιμώξεις βρίσκονται συνήθως σε βρώμικα χέρια. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών θα απομακρύνει εύκολα αυτά τα μικρόβια, διατηρώντας σας ασφαλή.

Τα μικρόβια που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις περιλαμβάνουν βακτήρια, ιούς και ακόμη και μερικούς μύκητες. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι αρκετά κοινά για όλους:

Βήχα
Φτέρνισμα
Καταρροή
Ρινική εκκένωση
Ρινική συμφόρηση

Ωστόσο, η γρίπη μπορεί να είναι η πιο ενοχλητική και η πιο κοινή αναπνευστική λοίμωξη. Ενώ ο ιός που τον προκαλεί είναι αερομεταφερόμενος, η μετάδοση μέσω αέρα δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Η αλήθεια είναι ότι, οι περισσότερες περιπτώσεις γρίπης προκαλούνται από ιούς που μεταδίδονται στα βρεγμένα μπαλώματα του προσώπου από βρώμικα χέρια.

5. Μείωση της περιεκτικότητας στα βακτήρια στα χέρια σας
Τα βακτήρια είναι γνωστό ότι καθυστερούν στα χέρια και σε άλλα αντικείμενα για μέρες! Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν πλένετε τα χέρια σας περιμένοντας να πεθάνουν τα βακτήρια, μπορεί να είστε έκπληκτοι. Θα παραμείνουν στα χέρια σας, ή ακόμα χειρότερα – θα φτάσουν στα μάτια ή στο στόμα σας, προκαλώντας λοιμώξεις.

Μην ξεχάσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πλύσιμο κάτω από τα νύχια σας. Εκείνοι που είναι επιρρεπείς στο δάγκωμα των νυχιών μπορεί να υποφέρουν από πολλές δυσάρεστες συνέπειες.

Τα βακτήρια είναι γνωστό ότι ευδοκιμούν σε χαρτονομίσματα για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Αυτό είναι τρομακτικό, αλλά το τακτικό πλύσιμο των χεριών μπορεί να σας προστατεύσει.

6. Διατηρώντας το χώρο εργασίας σας απαλλαγμένο από βακτήρια
Ο τακτικός καθαρισμός του συνήθως χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού γραφείου με ένα προϊόν καθαρισμού με βάση το αλκοόλ μπορεί να μειώσει τον αριθμό των βακτηρίων σε αυτά.
Ωστόσο, αυτό δεν σας σώζει από την παρουσία τους. Θα πρέπει επίσης να πλένετε τακτικά τα χέρια σας για να αποτρέψετε τα χέρια σας να είναι το μέσο μέσω του οποίου μεταφέρονται τα βακτήρια σε όλο το γραφείο.

Γενικά, το σωστό πλύσιμο χεριών σας κρατά υγιείς.

Η βέλτιστη πρακτική είναι να πλένετε τα χέρια σωστά και να τα στεγνώνετε καλά.

Όλα αυτά ακούγονται λογικά και μοιάζει με μη εγκεφαλικό. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν το κάνουν αρκετά. Δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι καθαροί. Είναι κυρίως ότι ξεχνούν να πλένουν τα χέρια τους όταν πρέπει. Γι ‘αυτό πρέπει να υπενθυμίζονται, ειδικά στο χώρο εργασίας όπου μπορούν να κάνουν το μεγαλύτερο κακό.

Εξασφαλίστε τον ασφαλή και υγιή χώρο εργασίας συνεργαζόμενοι με τα προϊόντα της Olea Savon. Η Olea Savon προσφέρει μια ποικιλία λύσεων υγιεινής για επιχειρήσεις – μεγάλες ή μικρές και από οποιονδήποτε κλάδο.